Secretele unui magazin online de succes

Secretele unui magazin online de succes

Bill Gates avea o vorba: In viitor, afacerile vor fi de doua feluri – pe Internet sau deloc. Evident, micii intreprinzatori au fost nevoiti sa se adapteze si astfel au aparut extrem de multe magazine online, iar o eventuala extindere in mediul online este privita, astazi, ca o necesitate.

 

Unele magazine online au succes, altele nu. Care este secretul?

 

Evident, inainte sa intram in subiect, trebuie sa precizam faptul ca un magazin online este un proiect de anvergura ce trebuie realizat “cap-coada” de o firma de web design specializata. Precizam asta pentru ca foarte multi intreprinzatori aleg sa realizeze magazinul online de capul lor, iar actiunile acestora se reflecta asupra vanzarilor. Dar hai sa vedem cativa factori care pot influenta vanzarile unui magazin online:

 

Viteza de incarcare a paginilor – Asa cum am mai precizat intr-un articol recent, o viteza buna de incarcare a paginilor unui site poate spori, direct proportional, si vanzarile generate. Amazon a investit milioane de euro pentru a imbunatati acest aspect!

 

Utilizarea corecta a culorilor – Un magazin online trebuie sa utilizeze maxim 3 culori principale si o evidentiere clara a elementelor de tip “call to action” – elemente transpuse sub forma de butoane cu link-uri care incita posibilul cumparator la o actiune (in cazul nostru, la cumpararea produselor). Lipsa elementelor “call to action” poate afecta grav vanzarile unui magazin online.

 

Eficientizarea traseului de cumparare a produselor – Cred ca acesta este cel mai important factor care poate influenta direct vanzarile unui magazin online. Aici avem in vedere traseul pe care cumparatorul trebuie sa-l parcurga pentru a intra in posesia produselor.

Prin eficientizarea traseului, ne referim strict la eliminarea pasilor inutili si a paginilor prin care utilizatorul trebuie sa treaca. Si mai pe scurt, cu cat exista mai multe actiuni pe care utilizatorul trebuie sa le intreprinda, cu atat sunt mai mari sansele sa renunte la achizitia respectiva. Procedura de cumparare trebuie simplificata cat mai mult!

 

Prezenta unor pagini esentiale, specifice magazinelor online – Fara anumite pagini precum “Despre noi” (insotita de datele firmei), “Contact”, “Cum platesc?”, “Modalitati de livrare”, “Timp de livrare”, “Politica de returnare”, “Garantii si Service” – un magazin online ar putea sa nu castige suficient increderea clientului! Aceste pagini trebuie sa existe, impreuna cu toate informatiile necesare.

 

Cautare dezvoltata – Un magazin online cere si un sistem de cautare in site personalizat, bine dezvoltat, care sa usureze clientului procedura de cautare a produselor. Filtrele de cautare si afisare a rezultatelor trebuie adaptate sitului respectiv. Poate ca functia de cautare nu este atat de importanta in cazul blogurilor sau a simplelor situri web, insa pentru un magazin online trebuie sa reprezinte o prioritate!

 

Evident, fara cunostiinte in programare si web design, foarte multe din elementele prezentate mai sus sunt greu de realizat. Tocmai din acest motiv recomandam apelarea la o companie de web design care sa construiasca si sa intretina un magazin online la cele mai inalte standarde. Nu luati in mainile dvs sarcini atat de importante!

%d blogeri au apreciat: