Cum cresti viteza de incarcare a paginilor?

Cum cresti viteza de incarcare a paginilor?

Atunci cand dai comanda pentru un website, te gandesti la design si functionalitate, insa nu sunt multi cei care considera viteza de incarcare a paginilor un factor important – fapt total gresit, pentru ca, o sa vedeti in acest articol, viteza de incarcare a unei pagini poate influenta direct vanzarile generate de acel website.

De ce este important ca un website sa aiba o viteza buna de incarcare a paginilor?

Gigantul Amazon a investit milioane de euro pentru a mari viteza de incarcare a paginilor si astfel au aparut cifre care arata clar faptul ca, pentru fiecare 100 ms castigate, si-a marit veniturile cu 1%. Acest argument arata clar faptul ca oamenii resping websiteurile care se incarca greu si, mai mult de atat, impulsul de a cumpara ceva de pe situl respectiv scade.

Cum crestem viteza de incarcare?

Exista foarte multe elemente care influenteaza viteza de incarcare a paginilor, insa ne vom concentra pe cativa factori directi si decisivi:

Alegem un furnizor de hosting serios – Acesta este cam cel mai important factor din lista noastra. Daca furnizorul de gazduire web va amplaseaza situl pe un server incarcat, cu foarte multi clienti, atunci viteza de incarcare a paginilor poate scadea. Pentru a fi absolut sigur ca aveti resursele necesare sitului dvs, va recomandam achizitionarea unui vps sau server dedicat. De observat totusi ca daca situl dvs are trafic scazut, serverul dedicat sau vps-ul nu prea isi au sensul.

Optimizam elementele grafice de pe site – Pozele si continutul media pot mari foarte mult viteza de incarcare a paginilor. Aici exista doua variante: fie modificati pozele direct din calculatorul dvs pentru a ocupa mai putin, fie folositi pluginul WP Smush.it (link) care se ocupa strict de optimizarea pozelor de pe site.

Eliminam pluginurilor inutile – Atentie mare, un numar mare de pluginuri va incarca situl si, implicit, va afecta viteza de incarcare a tuturor paginilor din site. Este foarte important sa incercati sa inlocuiti pluginurile cu implementari manuale in codul sursa a sitului – insa, pentru asta, trebuie sa apelati la o companie specializata in programare si web design.

Generam fisiere html statice – Atunci cand inlocuiti paginile dinamice WordPress cu fisiere statice html, viteza de incarcare se va imbunatati substantial. Acest proces poate fi realizat cu succes folosind pluginul WP Super Cache – insa mare atentie, configurarea acestui plugin necesita un anumit nivel de pregatire si recomandam apelarea la o companie specializata in web design.

 

Acestea ar fi cateva ponturi, insa ramaneti cu noi pentru ca avem si alte sfaturi utile pe care le vom publica in curand! Pana atunci, tinem sa va reamintim ca viteza de incarcare a paginilor este, probabil, mai importanta decat va imaginati. Nu neglijati acest aspect, care influenteaza direct vanzarile generate de situl dvs!

%d blogeri au apreciat: